miercuri, 9 februarie 2011

Familia – CEL MAI IMPORTAT NUCLEU AL VIETI

In ziua de azi multi uita cuvantul familie sau ce semnifica  acest cuvant .
Probabil  nu ma numesc nici dictionar  si nici nu sunt o specialista  care  ar fi capabila sa ii faca pe toti sa inteleaga ce inseamna sa fi realist .
Idiferent de ce viata duci niciodata nu trebuie sa uitam ca membrii unei famili ne vor tine mereu in picioare si in orice moment pregatiti pentru un nou inceput .
Fiecare membru al familiei are un rol .
Mama … ce simtiti cand pronuntati cuvantul mama ?
Eu simt caldura sufleteasca si multa afectiune … pentru ca doar o mama care s-a chinuit sa ne dea viata ar putea sa ne ofere aceste lucruri .
Ea  poate tine locul unor multe personaje in viata noastra … in primul rand isi face treaba in calitate de mama , are grija de noi ne invata ce este bn si ce este rau si ne creste inca din prima zi cand descoperim viata dar apoi poate interpreta foarte bine rolul de prietena , fiind trecuta prin viata ar putea sa ne inteleaga acea stare cand suntem asemenea unui copil anemic si fara vlaga foarte trist din cauza problemelor adolescentine… imediat ce ne va vedea cu lacrimi in ochi va sti  cum sa rezolve.
Ea este cea mai importanta parte dintr`o familie … dar sa nu uitam apoi intervine tatal … tatal care el uneori  are o atitudine mai dura de fel el ne pedepseste dar  mama fiindu-i mila mereu ne scoate din probleme … dar si el ne rasplateste zilnic cu iubire si caldura sufleteasca .
Dar sa nu uitam de bunici , ei cu siguranta sunt mult mai intelegatori cu noi idiferent de moment ei mereu sunt pregatiti de a ne oferi o imbratisare  sau de acel moment in care vin si se uita in ochisorii noi asemenea unor bomboane de cicolata si cu manutele lor puti cutate ne intend usor obrajorii dintr`o parte in alta sic and suntem mici  tot timpul ne pastreaza un loc in acre ne ascund dulciuri … dar un loc secret  pentru a ne rasplati de fiecare data cand invatam ceva nou sau  face ceva bun .
Acesta este partea buna a unei famili dar asa cum spuneam la inceput in ziua de azi multi uita  ce inseamna cu adevarat o familie  crezand ca familie se poate numi gasca cu care ies in fiecare seara .
Probabil si ei pe unii din noi ne ajuta dar  nu credeti ca ei nu isi urmaresc dorintele .
Familia este cel mai frumos dar al vietii … doar in mijlocul  acetui nucleu poti avea parte de acele momente   cand va strangeti toti in fata unui gratar si depanati amintiri de atunci cand erati bebelusi si faceati nazdravani . nu uitati …copii vom ramane pana atunci cand ambi parinti ne vor parasi .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu